Åby/Tjureda förlorade mot regerande mästarna

Lidköping • Publicerad 18 januari 2020
.
.Foto: KRISTER ANDERSSON

Åby/Tjureda ställdes inför en tuff utmaning under lördagseftermiddagen när de mötte Villa Lidköping på bortais. De regerande mästarna vann slutligen med 6–4.

Första halvlek slutade 3–2. Joakim Andersson gav hemmalaget ledningen i den fjärde matchminuten. Filip Fransson kvitterade men när Villa Lidköping tilldelades en straff tog de tillbaka ledningen. Andreas Lysell gjorde 2–2 men innan pausvilan låg Åby/Tjureda åter i ettmålsunderläge.

I andra halvlek gjorde Villa Lidköping två tidiga mål innan Henrik Cervin reducerade. Innan matchen var över gjorde satte hemmalaget sitt sjätte mål. Filip Bringe fick också in ett fjärde för sitt Åby/Tjureda.

Åby/Tjureda får därmed fortsätta jaga sin första historiska seger i elitserien, även om de gjorde en bra insats mot mästarlaget.