Åby/Tjureda imponerade – trots ny förlust

Bollnäs • Publicerad 8 november 2019
Andreas Lysell gjorde två mål mot Bollnäs.
Andreas Lysell gjorde två mål mot Bollnäs.Foto: LENA GUNNARSSON

Åby/Tjureda har förlorat de fyra första matcherna i elitserien. Under fredagen blev det 3–5 borta mot Bollnäs och det var fina siffror för en nederlagstippad nykomling. Bollnäs vann World cup under försäsongen och var stora favoriter inför matchen.

Matchen i Hälsingland fick spelas 3x30 minuter på grund av snöfall. Bollnäs hade 2–0 efter första perioden när Viktor Johansson reducerade i andra. Sedan gjorde Bollnäs ytterligare två mål innan Åbys Andreas Lysell sköt två mål. Matchens sista mål, 5–3, kom med 18 minuter kvar av Bollnäs.

Åby/Tjureda stannar i de norra delarna av landet över helgen och spelar mot Broberg/Söderhamn på söndag.