Annons

Åby/Tjuredas storskytt sätter inga mål som målsättning

Åby/Tjureda överträffade förväntningarna som nykomling. Bandygängets målkung ser inga begränsningar under den kommande säsongen heller. Största frågetecknet är om laget har någon is till premiären.
Åby • Publicerad 31 oktober 2018
Filip Bringe
Filip BringeFoto: Lena Gunnarsson

Åby/Tjureda var under fjolåret nykomling i Bandyallsvenskan. Laget tog då en meriterande åttondeplats i den näst högsta serien.

Stor del i succén hade anfallaren Filip Bringe. Spjutspetsen som tidigare hade öst in mål för Vetlanda BK:s pojk- och juniorlag vände hem till moderklubben och pangade in 35 mål på 22 matcher.

Annons

Räkna med nya baljor från Bringes sticka under vintern.

– Jag brukar aldrig sätta något personligt mål i hur många mål jag vill göra. Det blir som det blir och jag försöker bara göra så många som möjligt, säger skarprättaren från Rottne.

Lekkamraten Filip Fransson (26 mål i fjol) kommer troligen inte spela någon bandy till vintern. Anfallaren har brutit foten.

Bringe ser Franssons frånvaro som ett stort avbräck för Åby/Tjureda.

– Klart att det är ett jättetapp för oss. Det är svårt för någon annan att gå in och ersätta honom men vi har några spelare som kommer att komma in. Det är inte alla som går in och ersätter honom men vi har spelare som kan gå in där och göra det bra.

Åby/Tjureda gjorde alltså en succésäsong som nykomling. Frågan är om laget kan upprepa eller rentav överträffa den bedriften till vintern?

– Det var en jättebra säsong och det var väl ingen som trodde det innan den började. Vi har inte satt något placeringsmål så utan fokus nu ligger mer på spelet.

– Men det är klart att vi hoppas på att hamna runt där som vi gjorde förra året. Vi gjorde en bra säsong, klart över förväntan, det kan ingen säga något om.

Vad tror du då, är åtta en rimlig placering?

– Det tycker jag, vi har inte tappat någon från förra året och fått in Quiros (Erik) och Hampus (Jonasson) sen lite spelare via samarbetsavtal.

Annons

På lördagen är det dags för seriepremiär. Frågan är om bandybanan i Åby hinner bli spelklar till Tranås Bois kommer på besök.

I skrivande stund ligger inte isen spegelblank.

– De har jobbat hårt i helgen vet jag och jag hörde att de har fått upp den lite. Själv har jag inte varit nere men vi ska inte träna där i början av veckan, då tränar vi i Vetlanda. Det är inte 100 procent säkert men jag tror att det blir spel. Det bör det bli om det inte blir jättevarmt i veckan.

Tranås Bois tippas av många få en tuff säsong i allsvenskan. Men laget har potential att slå experterna på fingrarna.

Något Bringe vet.

– Det kommer absolut att bli jättejämnt. Vi mötte dem på försäsongen att då var det jämna matcher. Det blir en tuff match över 90 minuter.

TILLÄGG: Efter att den här artikeln skrivits kom besked om att Åby/Tjuredas hemmapremiär mot Tranås Bois får flyttas. Åby hinner inte få en spelbar is till på lördag.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons