Annons

Åby/Tjureda en match från Elitserien – Philip Lindqvist gjorde sju mål

Växjö • Publicerad 16 mars 2022
Åby/Tjuredas Philip Lindqvist jublar under bandymatchen i kvalet till Elitserien mellan Lidköpings AIK och Åby/Tjureda.
Åby/Tjuredas Philip Lindqvist jublar under bandymatchen i kvalet till Elitserien mellan Lidköpings AIK och Åby/Tjureda.Foto: SEBASTIAN LAMOTTE

Åby/Tjureda är en vinst från avancemang till Elitserien, Sveriges högsta bandyliga, nästa säsong.

Åby/Tjureda körde under tisdagen över Lidköping och vann till slut med 13-7. Men för att Åby skulle bli klart för Elitserien med en match kvar i kvalet behövde Frillesås besegra Bollnäs, vilket man misslyckades med.

Annons

Efter drygt tio minuters spel ledde Åby/Tjureda med 4-0. Philip Lindqvist gjorde matchens första mål och sedan satte Adam Rudell tre raka mål.

Efter att Lidköping gjort ett reduceringsmål satte Philip Lindqvist 5-1 till Åby/Tjureda.

I halvtid var ställningen 6-3 till Åby/Tjureda efter två reduceringsmål av Lidköping. Åbys sjätte mål gjordes av Viktor Johansson.

Den andra halvleken fortsatte målkalaset och Åby/Tjureda vann även den andra halvleken med 7-4 efter ytterligare fem mål av Philip Lindqvist, ett av Adam Rudell och ett av Jonathan Svensson. Philip Lindqvist noterades totalt för sju mål och Adam Rudell för fyra mål i matchen.

I den andra kvalmatchen var det betydligt jämnare och väldigt målsnålt. Bollnäs besegrade Frillesås med 2-0 och segern innebär att Bollnäs fortfarande har chansen att spela i Elitserien nästa säsong.

Med en omgång kvar leder Åby/Tjureda gruppen på sju poäng. Frillesås har också sju poäng men sämre målskillnad. Lagen möts i den sista omgången.

Bollnäs har sex poäng och möter Lidköping som hittills i kvalet har förlorat fem av fem matcher. De två bästa lagen i tabellen blir klara för Elitserien 2022/2023.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons