Annons

Åby/Tjureda siktar mot toppen - ska ha in fler spelare

Åby/Tjureda har ännu inte landat någon värvning.
Däremot har klubben fått behålla två nyckelpjäser som de tror mycket på.
– Tycker att vi ska vara med och nosa på en kvalplats, säger Team Manager Sören Johansson.
Åby • Publicerad 13 juli 2021
Sergej In-Fa-Lin och Sören Johansson förbereder sitt Åby/Tjureda för en ny bandysäsong.
Sergej In-Fa-Lin och Sören Johansson förbereder sitt Åby/Tjureda för en ny bandysäsong.Foto: LENA GUNNARSSON

Säsongen startade inte bra för Åby/Tjuredas bandykrigare. Efter degraderingen från elitserien skulle klubben starta om i allsvenskan. Det gjorde de genom att förlora de fem första matcherna.

Men när serien sedan summerades fattades det ändå bara en poäng för att få återkvala mot landets högsta serien.

Annons

Det är små marginaler i bandy.

– Vi fick en... jag vet inte, en liten... vi vann Supercupen och slog Örebro i finalen sen började serien. Det gick lite i stå en stund men efter det gjorde grabbarna det jättebra. Det var ju bara en poäng från kval till slut, säger Team Manager Sören Johansson.

Säsongen dessförinnan åkte lilla Åby/Tjureda ur elitserien. Målsättningen till vintern är kanske inte solklar, men Johansson menar att de ska ”vara med och bråka om det”.

– Målsättningen är inte satt så men jag tycker att vi ska vara med och nosa på en kvalplats. Där ska vi i alla fall lägga ribban.

Än har inget nyförvärv presenterats men Johansson är inte orolig över lagets kvalitet.

– Det stora är att vi har lyckats att behålla Adam Rudell, där fick vi hålla på en stund och det är verkligen skönt att få ha honom ett år till.

Dessutom kritade genombrottsmannen, 17-årige, Vladimir In-Fa-Lin något överraskande på för ett år till med ”tjurarna”.

– Det är klart att Vetlanda var på honom men han ville köra här ett år till. Han valde det istället för att riskera att få mindre speltid där, det där vet man ju aldrig hur det hade blivit, men han valde att stanna. Vi kommer inte att få behålla honom ett år till efter detta, om det går normalt, så kan jag väl säga.

Det är In-Fa-Lin och Rudell som ska göra det framåt?

– Lite så fast i olika roller. Adam är jättebra att ha där på toppen, han gör sina 30-35 mål, det har han gjort i 20 år nu. De målen är en trygghet som är bra att ha.

Annons

– ”Vladde”... Nu gick Jonathan (Svensson) till Vetlanda och det är klart att ”Vladde” får ta ett steg på mittfältet som speldirigent. Jag tror att han kommer att växa i den rollen.

Samtidigt har en hel del av kärnspelarna förlängt med klubben. Bland annat Pontus Sjölund.

– En sådan som Sjölund är oerhört viktig, en slitvarg som inte syns så mycket i statistiken men när han är borta... det märks.

Några ”hål” har Åby/Tjureda kvar att fylla. Där jobbar Sören Johansson och de övriga på under sommaren.

– På backsidan är vi inte riktigt klara. Där borde vi ha in någon mer och det siktar vi på. Vi har en bra relation med Vetlanda och en diskussion med dem. De har plockat upp och är 20 man i sin trupp, där finns några namn... jag vill inte gå in på vilka men vi kommer att få låna någon eller kanske till och med två från deras a-trupp.

– Vi har också ögonen mot Finland och det finns kanske någon som ligger och lurar där.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons