Annons

Alexander Björk laddar för British Open: ”Jag vill vara med i toppen”

I veckan avgörs den 151:a upplagan av Open Championship på Royal Liverpool GC, Hoylake. En av få svenskar som spelar majortävlingen är Alexander Björk från Växjö.
– Jag vill ha revansch för jag har inte spelat så bra där tidigare, säger han.
Växjö/England • Publicerad 18 juli 2023
Alexander Björk.
Alexander Björk.Foto: MATHIAS BERGELD

Den 20-23 juli avgörs årets sista majortävling, The Open Championship som kallas för The Open och British Open. En av spelarna som tävlar är Växjögolfaren Alexander Björk som visat fin form under säsongen.

– Känslan är bra. Jag har spelat bra under säsongen och kommer dit i form, säger han.

Annons

Alexander Björk har tidigare startat i British Open 2017, 2018, 2019 och 2022, men inte lyckats klara kvalgränsen vid något av tillfällena. Han hoppas kunna bryta mönstret i årets majortävlingen på Royal Liverpool GC.

– Jag vill ha revansch för jag har inte spelat så bra där tidigare. Jag har tidigare kommit in till tävlingen med halvtaskig form men nu är jag i en bättre form och siktar uppåt. Jag vill vara med i toppen, säger Alexander Björk.

Tycker du att det är stor skillnad på att spela en majortävling mot en vanlig tävling?

– Nej, det är som vilken tävling som helst. Startfältet är ju ganska lika många andra tävlingar, som den jag spelade i Skottland förra veckan. Allt runt omkring är större med mer publik och så men golfen är likadan oavsett, det är 18 hål som ska spelas under fyra rundor.

Under den här säsongen har Växjögolfaren visat en jämnhet i spelet och ligger åtta på Europatourens ranking Race to Dubai. Han har klarat samtliga kvalgränser och på 15 tävlingar varit topp tio vid sju tillfällen.

– Jag har fått tillbaka stabiliteten i svingen och hittat tillbaka till känslan jag hade när jag kom ut på touren. Sedan har jag bättre mentala tankar och ett mer lugn i det jag gör. Det är den största skillnaden, att jag litar på det jag gör. Jag har jobbat mycket med det de senaste nio månaderna och kommit bättre på plats både med det tekniska och det mentala. Det känns skönt för det hänger ju ihop, säger Alexander Björk.

De fina resultaten har gjort att han som en av fyra svenskar kvalificerat sig till årets British Open. Förutom Björk är det Henrik Stenson, Alex Norén och David Lingmerth.

The Open Championship är världens äldsta golftävling som spelades första gången 1860 och är en av golfvärldens fyra majortävlingar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons