Annons

Anna Tenje positiv till kanotsatsning

Växjö kommun ställer sig positiva till initiativet. Kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) menar att det är vore en fantastisk satsning som ligger helt i linje med idrottsstaden Växjö.
– Det visar på bredden av de olika idrotter och idrottare som vill satsa i Växjö.
Växjö • Publicerad 6 september 2020
Foto: Pressbild

Anna betonar att kommunen fortfarande befinner sig i ett tidigt stadie i förhandlingarna och att några kostnader ännu inte preciserats.

– I första hand handlar detta om vad vi kan erbjuda i form av vackra vattendrag och en mångfald av paddelmöjligheter, goda övernattningsmöjligheter för de som besöker oss för att träna eller delta i tävlingar, goda samarbeten med andra idrottsklubbar och ett universitet som kan erbjuda utbildningar av intressen för dem som satsar på elitträning.

Annons

Det är många faktorer som ska vägas samman när Svenska Kanotförbundet ska fatta sitt beslut men Anna är hoppfull om Växjös chanser.

– Jag är helt säker på att en attraktiv idrottsstad i framkant kan stå sig väl gentemot våra konkurrenter.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons