Annons

Sportchefens ord om talangen: ”Redan väldigt bra skott”

Blekingesport kunde avslöja övergången tidigare i veckan.
Så här säger HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson om talangen Axel Söderqvist.
– Han har redan ett väldigt bra skott och med lite träning och i rätt omgivning tror vi han kan ta stora steg inom en kort tid.
Handboll • Publicerad 23 mars 2020 • Uppdaterad 26 mars 2020
Foto: Lena Gunnarsson

För tre dagar sedan skrev Blekingesport om ungdomslandslagsspelaren Axel Söderqvist som flyttar från Växjö HF till HIF Karlskrona.

– Jag är supertaggad för det här, sa han Söderqvist till Blekingesport.

Annons

Söderqvist är en av många unga spelarna som ska lyfta HIF Karlskrona på sikt. Sportchefen Tobias Karlsson har även värvat in Filip Psajd (Anderstorp), Gustav Jönne (Varberg) och Karl Jönsson (Åhus).

Växjö HF slutade tvåa i division 2 och skulle kvala mot division 1. Men som bekant har säsongen ställts in på grund av coronaviruset.

19-åringen har varit ett stort stort utropstecken på sin position som vänsternia. En vass skytt som inte är feg i sitt spel. Han har stått för många mål i matcherna. Han har också gjort matcher för det svenska ungdomslandslaget.

– Jag gillar att gå på skott och genombrott.

I division 2 har motståndarna ofta fått ta till en punkt för att få stopp på honom.

– Det har blivit så i vissa matcher. Det är inte så kul.

Spel i handbollsallsvenskan ser han som en utmaning. HIF tog tidigt kontakt med den unge smålänningen och de har varit överens sedan en tid tillbaka.

– Jag är supertaggad över att få komma till Karlskrona. Jag ska gå klart skolan här i Växjö innan jag kommer ner.

Att HIF Karlskrona tror på Söderqvist kan man förstå när de skriver ett kontrakt på tre år.

– Axel är en mycket talangfull spelare som vi tror kommer kunna tillföra mycket i vårt lag både kommande säsong och flera säsonger efter det. Han har redan ett väldigt bra skott och med lite träning och i rätt omgivning tror vi han kan ta stora steg inom en kort tid, säger Tobias Karlsson i ett pressmeddelande på torsdagen.

Björn SkarpsvärdSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons