Annons

Backen kan bli ett utropstecken

Växjö Vipers tränare Niklas Nordén är lyrisk när han beskriver backen Magnus Jansson. – Han är så viktig för vårt lag.
Publicerad 23 september 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Magnus Jansson kom till Växjö Vipers från Granlo inför förra säsongen. Han gjorde en strålande debutsäsong i klubben och enligt tränaren Niklas Nordén är han redo för nästa steg.

– Magnus är för mig den som kommer att kliva längst det här året. Det är min känsla just nu om vi ser till var han har varit i hierarkin i SSL. Han är fenomenalt bra. Både klubba-boll, i närkampsspelet och i huvudet, säger Niklas Nordén som också lyfter ytterligare en egenskap.

Annons

– Han är landets bästa trashtalker. Han är oerhört bra på det.

En trashtalker har som uppgift att få motståndarna ur balans på planen enbart genom att snacka.

– Jag tror att det är något jag har fått från farsan. Jag är uppvuxen med det och både jag, brorsan och farsan har haft den jargongen mellan oss, säger Magnus Jansson.

Det gäller att använda trashtalk i rätt läge och mot rätt motspelare. Det kan få stjärnor ur balans, men det kan också tända den man riktar det mot. Magnus Jansson har en favoritmotståndare.

– Jag får väl säga Max Wahlgren i Pixbo. Vi spelade tillsammans i Granlo en säsong och möttes ofta på träningen. Det var mycket dueller oss emellan och när vi möter varandra i olika lag har det byggts på.

Är du nöjd med förra säsongen?

– Jag tycker ändå det är svårt att vara riktigt nöjd när vi avslutade med förlust. Vi förlorar ändå guldet där.

Vad har du för målsättning i år?

– Jag brukar inte ha så mycket målsättning. Det är mer att kunna höja sig och prestera mer varje match, att inte ha några dalar utan kunna prestera på nivå hela tiden. Man vill höja sig ännu mer, men målet är att inte ha någon match där man tycker att man är kass efteråt, säger Magnus Jansson.

Daniel Rydström

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons