Annons

Bandyhall i Åby blir verklighet

Nu står det klart.
Åby/Tjureda flyttar in.
En bandyhall ska byggas i byn.
Åby • Publicerad 7 maj 2019
Åby/Tjureda
Åby/TjuredaFoto: Lars-Goran Rydqvist

Turerna har varit många. Nu står det klart. Åby/Tjureda kommer att bygga en bandyhall. Bandyn i byn flyttar in.

Växjös kommunstyrelse sa på tisdagen ja till att låna ut 38,7 miljoner kronor för uppförandet av bygget.

Annons

Klubben har presenterat och verifierat en långsiktig ekonomisk plan som säkerställer driften, enligt ett pressmeddelande från Växjö kommun.

– Åby/Tjureda har med sina 1200 medlemmar, sina sportsliga framgångar, sin ekonomi och inte minst det enorma engagemang som finns på orten, visat att de tänker långsiktigt och har alla förutsättningar att lyckas med sin satsning, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö i ett pressmeddelande.

Åby/Tjureda är naturligtvis väldigt nöjda med att de nu ska flytta in. Klubben ser ett mervärde över den rent sportsliga biten med bygget.

– Vi är väldigt glada för Växjö kommuns stöd och lånet som möjliggör vår hall. Vi har haft en bra dialog genom den här processen och ser nu mycket fram emot att starta byggnationen som vi tror och hoppas ska komma många kommunbor till gagn, säger AnnaLena Aronsson, vice ordförande i Åby/Tjureda.

Bandyhallen kommer att byggas där Åbybanan finns i dag. Ytan blir 80 gånger 120 meter med invändig takhöjd på 12 meter ovanför isen.

Åby/Tjureda tog som bekant det sensationella steget upp i elitserien för några månader sedan. Om hallen står klar till hemmapremiären i landets högsta serie är oklart.

Klubben har sökt om driftbidrag på 3,8 miljoner per år. Det slutgiltiga beslutet i ärendet tas i kommunfullmäktige den 21 maj.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons