Annons

Barsebäck nästa för Växjögolfaren

Publicerad 31 maj 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Växjö GK:s Alexander Björk gör en fantastisk debutsäsong på Europatouren. Nu väntar ytterligare en höjdpunkt – Nordea Masters på Barsebäck.

Alexander Björk laddade upp på klassiska Wentworth med en strålande avslutningsrunda i PGA-mästerskapet. Efter 66-slag klättrade han till en slutlig 14:e plats och det gav största prischecken hittills i karriären på cirka 800 000 kronor. Efter snart halva säsongen har Växjögolfaren spelat in knappt tre miljoner kronor och ett nytt kort som innebär spel på Europatouren även nästa säsong är nära.

Annons

– Jag tänker inte mycket på kortet. Mitt mål är satt på Race to Dubai-finalen och det är dit jag siktar. Men det är skönt att jag har fått en bra start, säger Alexander Björk som raknar veckan på PGA-mästerskapet högt.

– Veckan var riktigt bra. Grymt bra bana i bra kondition och layout. Fantastisk service runtomkring och ett stort publikhav som följde alla dagar. Oavsett resultat hade det varit en kul vecka, men det blir ju såklart ännu roligare med en bra finish.

Nu väntar alltså Nordea Masters på Barsebäck. Alexander Björk öppnade tävlingen på ett strålande sätt förra året var med i toppstriden länge.

– Det ska bli jättekul att spela på hemmaplan. Om det är säsongens höjdpunkt är svårt att säga, men absolut en av dem. Veckan på Wentworth är svårslagen.

Hur har de första månaderna på touren varit?

– Det har varit bra. Jag är van vid tourlivet sedan tre år på challengetouren så det är inga större förändringar. Största skillnaden är större och roligare tävlingar, mer publik och bättre banor. Sen är det kul att få möta de bästa spelarna i världen, säger Alexander Björk.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons