Annons

Bäst varje dag är Vipers recept

Fyra nyförvärv och ett nytt spelsystem. Av kvartsfinalsortin har Vipers dragit lärdom. Laget som tävlar varje dag kämpar om topplaceringar i SSL.
Växjö • Publicerad 19 september 2018
Niklas Nordén tränare för Växjö Vipers
Niklas Nordén tränare för Växjö VipersFoto: Lena Gunnarsson

Växjö Vipers inleder under veckan SSL-säsongen. När tränarna i landets bästa innebandyliga fick chansen att tippa hur tabellen kommer att sluta placerades Växjölaget som femma.

– Jag har ingen aning om var vi står i och med att vi har ett helt nytt spelsystem och att vi därför ska göra massor med nya saker. I år kommer vi förhoppningsvis att ta oss framåt. Får vi hela gruppen och systemet att stämma så kan det räcka långt. Vi vet hur viktigt det är att vi får träff på de bitarna, det såg vi för två säsonger sedan. Sen vet vi att som i fjol åkte vi i kvartsfinal och då fick vi inte träff. Vi har ingen målsättning så utan lever under mottot att göra det så bra vi kan varje dag och så räknar vi ihop och ser var vi hamnar, säger Vipers tränare Niklas Nordén när han får svara upp på tränarnas tips.

Annons

Fyra nyförvärv är inhämtade till laget. Har de fått in det som de sökte efter?

– Svårt att svara på den frågan. Vi är väldigt nöjda med vad vi har fått in och de har hittills passat oerhört bra in i både gruppen och spelsystemet.

Hur ser målsättningen ut?

– Vi har faktiskt under alla säsonger i SSL inte haft någon resultatmålsättning. Vi jobbar med individuella målsättningar och vad var och en ska uppnå och så är det verkligen att vi lever under temat att göra så bra vi kan.

– Jag tränar ett lag som vill vinna allt de håller på med. Varje byte på varje träning och varje byte på varje match, så det är klart att om man resonerar att man ska vinna allting alltid... vi är med i serien för att tävla om det yttersta och jobbar för det varje dag vilket man inte ska glömma.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons