Annons

Bekräftat: Han är klar för Växjö Lakers

Publicerad 20 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Växjö Lakers har skrivit ett tvåårskontrakt med Djurgårdsbacken Philip Holm. Det har länge ryktats om att stockholmaren varit på väg till Växjö och nu bekräftas övergången på klubbens hemsida.

– Det var dags att prova något annat. Jag har trivts bra i Djurgården och kommer från Stockholm, men när jag pratade med Växjö fick jag en bra känsla direkt, säger Philip Holm till Vxonews.

Annons

Vänsterskytten har spelat fem seniorsäsonger för Djurgården hockey och det har hittills blivit 165 SHL-matcher för 26-åringen. Under åren har Philip Holm spelat en allt större roll i försvaret. Han har också hittat sin roll.

– Det är väl det som jag har utvecklat mest. Styrkan ligger i defensiven och sedan är jag en tvåvägsback som försöker följa med i anfallen och använda min skridskoåkning.

Är skridskoåkningen din största styrka?

– Ja, skridskoåkningen och rörligheten. Jag är kanske inte backen som gör de stora open ice-tacklingarna. Jag spelar mer på rörlighet och försöker ligga rätt i banan och på så sätt försvara, säger Philip Holm.

Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers, är mycket nöjd med sitt senaste nyförvärv.

– Philip Holm är en av de unga backarna i Sverige som står inför ett riktigt genombrott. Med sin rörlighet och allsidighet erbjuder han väldigt mycket till ett lag. Vi tycker också att Philip passar väl in i det sätt vi spela hockey på. Kontraktet är skrivet på två år, säger Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Samtidigt blev det klart att Ville Varakas gör tvärtom och lämnar Växjö Lakers för Djurgården.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons