Annons

Birgersson på äventyr i Ryssland

Viktor Birgersson är mitt i ett häftigt äventyr.
Åby • Publicerad 5 september 2019
Viktor Birgersson.
Viktor Birgersson.Foto: Lena Gunnarsson

I veckan gör han troligen a-landslagsdebut.

Viktor Birgersson är ute på ett, för Åby/Tjureda, historiskt bandyuppdrag.

Annons

Denna vecka återfinns elitserienykomlingens burväktare i Ryssland tillsammans med de andra i det svenska landslaget.

20-åringen är därmed sitt klubblags förste att representera Sveriges seniorlandslag. Åby/Tjureda har tidigare producerat en landslagsman i Jesper Jonsson men han representerade inte moderklubben då.

– Det känns roligt. Samtidigt är det ingenting man får tänka för mycket på. Jag ser det som ett kvitto på att jag har gjort något bra och ska försöka spinna vidare på det jag gör, säger Birgersson på telefon från Ryssland.

På söndagen åkte landslaget mot Krasnojarsk i södra Sibirien. När vi pratar med honom strax efter lunch på måndagen har de hunnit vara i Ryssland i några timmar.

När lägret är över ska Sverige ha spelat tre matcher mot storklubben Jenisej.

– Väldigt kul att vara här, man märkte direkt att sporten är större här. En sådan sak som arena, alla förutsättningar och hysterin runt omkring, TV- kameror mötte oss på flygplatsen.

Birgersson är en av två målvakter i truppen, tillsammans med Henrik Kjellsson från Västerås. Således är det högst troligt att Åby/Tjureda-målvakten kommer att få stå minst i en av matcherna.

– Väldigt roligt, det här var ingenting som jag trodde att jag skulle få chansen att göra när säsongen startade.

Hur är det att vara i väg med landslaget?

– Väldigt roligt, vi har det väldigt bra.

Annons

Som bekant tog Åby/Tjureda steget upp i elitserien när de vann allsvenskan i våras. Snart spolas isarna igen, den här gången går Åby/Tjureda in i sin debutsäsong i den högsta serien.

– Framförallt ska det bli väldigt roligt att få göra det med moderklubben. Hela gruppen är intakt från förra året vilket känns extra kul.

FOTNOT: Texten skrevs innan matcherna i veckan.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons