Annons

Blickar framåt efter spektakulärt avslut

Tingsryds AIF spelar i allsvenskan även nästa säsong. I en dramatisk slutomgång säkrades kontraktet.
– När man kommer från Tingsryd och spelar för moderklubben så är det så mycket mer än bara hockey, säger trotjänaren Filip Owesson om avslutningen.
Tingsryd • Publicerad 15 mars 2019
Filip Owesson.
Filip Owesson.Foto: Lena Gunnarsson

Tingsryds AIF:s säsong fick ett dramatiskt slut. Först tappade laget en 2-0-ledning till 2-2 bort mot Oskarshamn. Samtidigt gick Almtuna, som inför den sista omgången stod på samma poäng som TAIF och spelade om att undvika negativt kvalspel, upp i ledning borta mot AIK.

När fem sekunder återstod mellan Almtuna och AIK kvitterade gnagets Garry Nunn matchen och tog den till förlängning.

Annons

Det var något som spelarna i TAIF inte visste om och när Joachim Nermark avgjorde i förlängningen borta mot Oskarshamn visste han inte hur betydelsefullt målet var.

Det som sköt kvar Tingsryds AIF i allsvenskan.

De grönvita i båset fick besked och stormade isen i ren glädje och kanske med viss lättnad.

– Hälften ungefär stormade medan sju-åtta av oss, jag var en av dem, inte riktigt vågade tro på vad det var som hade hänt. Jag fattade att det hade blivit mål i Stockholm men visste inte hur länge det var kvar där, säger trotjänaren Filip Owesson och fortsätter:

– Några kom och sa att det var klart. En av dem var Holst (Oscar) och han kan vara lite lurig ibland så jag visste inte om jag vågade lita på honom. Så för mig tog det ändå en stund.

Owesson beskriver händelsen nästan som om det vore en film. Och visst skulle hela scenariot kunnat ha varit regisserat. Spänningen var det definitivt inget fel på.

– Det är såklart också charmen. Som spelare hade man självklart hellre varit klar tidigare. Allt det där med den pressen och allt man riskerar. Mycket kan hända i en kvalserie. Jag har spelat den både i positiv och negativ bemärkelse och det är väldigt stor skillnad.

Tillsammans med lagkapten Robin Olsson och Gustav Olhaver är Owesson en av tre som har kontrakt med TAIF över nästa säsong.

– Med tanke på hur säsongen har varit i år är man oerhört glad över att det löste sig. När man kommer från Tingsryd och spelar för moderklubben så är det så mycket mer än bara hockey. Man bryr sig på ett speciellt sätt. Det gör också att man om det skulle skita sig i ett sådant läge mår mer dåligt än andra kanske. Sedan med tanke på hur det har varit för mig personligen. Jag har haft två tunga skador och känner själv att jag inte riktigt har kommit tillbaka så ska det bli skönt att få ladda om och försöka komma tillbaka och vara redo nästa säsong.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons