Annons

Bringe kan ha skjutit klart i Åby/Tjureda

Åby/Tjuredas elitserieäventyr blev ingen dans på rosor.
Efter en säsong på högsta nivå väntar spel i allsvenskan nästa vinter.
Då är det högst oklart om skyttekungen Filip Bringe återfinns i Eriksson Arena.
Åby • Publicerad 22 februari 2020
Filip Bringe.
Filip Bringe.Foto: LENA GUNNARSSON

Åby/Tjureda gav uttrycket: ”Åka ur med buller och bång” ett ansikte. Under debutsäsongen i Elitserien spelade laget in en poäng.

Åby/Tjureda spelade oavgjort vid ett tillfälle och förlorade resterande 25 matcher.

Annons

– Ja, vad känner man? Det är klart att det har varit tufft. Vi visste om att det skulle bli tufft men det är svårt att sätta sig in i det förrän man är där. Det är klart att det har varit tufft att få stryk varje match men jag tycker att vi har hållit uppe det hyfsat bra, säger anfallaren Filip Bringe.

Klivet från allsvenskan till Elitserien har visat sig vara långt för många lag genom åren. Frågan är om det var längre än vad Åby/Tjureda själva hade trott.

– Det är svårt att säga. Det är klart att det är ett hopp. Sen har vi haft ett väldigt ungt lag med många som inte hade spelat i elitserien innan. Vi hade kanske behövt haft in någon till med lite mer rutin men det har varit ett stort steg. Det kommer vi inte i från.

Filip Bringe vann den interna skytteligan på 13 fullträffar. Något som han knappast tycker har varit tillräckligt.

– Jag är inte jättenöjd med min prestation. Det hör i hop med hur laget presterar. Jag är inte speciellt nöjd.

Att han kommer att följa med Åby/Tjureda tillbaka ned i allsvenskan känns utifrån sett inte jättetroligt. Men enligt Bringe själv är inget klart, åt något av hållen.

– Jag vet faktiskt inte. Jag kan inte svara på det nu. Får avvakta lite och tänka igenom och se var man hamnar i hur man tänker.

Har du fått några anbud?

– Det har jag väl. Det finns något.

Från Elitserieklubbar?

Annons

– Ja.

Om det blir så att Bringe lämnar vill han högst trolig glömma den sista matchen i moderklubben. Villa/Lidköping gjorde slarvsylta av Åby/Tjureda och vann elitserieepilogen med hela 18-3 i Eriksson Arena.

– Vi är såklart besvikna över hur det blev i de två sista matcherna. Det som är mest surt är att vi fick stryk med så mycket framför vår egen publik. Samtidigt ska de ha en eloge, de som har kommit och kolla på oss varje match trots att vi har förlorat.

Men hur illa det än ser ut när man slår ett öga på Elitserietabellen ska två saker kommas ihåg. Dels spelade Åby/Tjureda i division 1 så sent som för tre säsonger sedan, dels har de fått till en fantastiskt fin hall som säkrar upp mycket för framtiden. Samtidigt – lilla Åby/Tjureda har spelat i landets högsta serie, bara det faktum att de lyckades ta sig upp var en stor skräll.

– Det är klart att om man ser det så, då har det varit jättehäftigt och väldigt stort för föreningen. Alla får ta med sig detta och se det som en lärdom. Det har varit mycket nytt och många häftiga upplevelser. Vi har fått mäta oss med de bästa i Sverige.

– Det största av allt är såklart hallen och att hela klubben har tagit stora steg framåt. Sen har det gått väldigt fort de senaste åren och vi har kanske inte hunnit med på alla plan men de som jobbar i föreningen har verkligen gjort ett fantastiskt jobb.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons