Annons

Bruten hand håller TAIF-forwarden borta

Publicerad 27 september 2018
Filip Owesson (till höger) går gipsad.
Filip Owesson (till höger) går gipsad.Foto: Lena Gunnarsson

Tingsryds AIF:s trotjänare Filip Owesson har inte funnits med i lagets tre första matcher den här säsongen. Anledningen: forwarden har brutit handen och går sedan en tid tillbaka gipsad.

– Det var redan i matchen mot Rögle (träningsmatch) i början på september. Jag fick ett skott på den och dagen efter var jag inne på sjukhuset och då var den av så det blev operation och gips, säger Owesson.

Annons

Hur länge blir du borta?

– Jag ska ta av gipset på måndag. Men sen har jag stift i som ska sitta i två veckor till efter det. Utan att jag vet och jag har inte träffat någon läkare men jag gissar på att jag blir borta tre veckor till sen. Det är alltså bara som jag själv tror.

En oturlig skada som naturligtvis inte har varit rolig för forwarden. Men Owesson ser ändå positivt på situationen.

– Om nu ändå skadan skulle komma så är jag i alla fall glad att det var handen och inte foten. Nu har jag ändå kunnat träna och se till att jag är i fysisk form tills jag är tillbaka.

Rivjärnet Owesson, som fyller 27 år i slutet på november, har redan hunnit representera Tingsryds AIF vid 364 tillfällen (serie- och kvalmatcher inräknat).

Totalt har forwarden producerat 157 poäng och kanske är det hans uppoffrade spel som har saknats under inledningen av säsongen. TAIF har som bekant inte direkt fått någon smakstart och endast lyckats spela in en poäng på tre matcher.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match mot Leksand sen var det lite sämre mot Karlskrona och sedan i går (Västerås hemma)... vi kan mycket bättre än så. Det känns lite surt att vi inte har fått med oss mer än en poäng, säger Owesson om lagets inledning på säsongen.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons