unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Cervin köpte sig loss från Åby/Tjureda som laddar om

Åby/Tjureda har förändrat i försäsongsträningen. Klubben bygger om för spel i allsvenskan.
Henrik Cervin.
Henrik Cervin.
Foto: LENA GUNNARSSON

Åby/Tjureda ”startar om” i allsvenskan. Frågan är om det egentligen är rätt ord. Klubben hann knappt etablera sig i den näst högsta serien innan de avancerade till elitserien inför fjolåret. Som bekant trillade kronobergarna ur den högsta nivån och därav blir det spel i allsvenskan till vintern.

Nu får fokus ligga på att just etablera sig.

– Vi har inte pratat om någon målsättning så ännu och det får vi göra sen när vi ser vilken trupp vi får ihop. Men visst gick det kanske lite för fort förra gången. Kanske bra att landa och etablera sig lite om man får tänka fritt, säger Åby/Tjuredas Team Manager Sören Johansson.

Allsvenskan är en bra nivå för er just nu?

– Det känns lite så. Vi får sikta på att stabilisera oss men har som sagt inte dragit upp någon målsättning.

Tidigare har nyckelspelarna Filip Bringe och Viktor Birgersson lämnat. I dagarna försvann dessutom en av de mer framträdande spelarna - Henrik Cervin.

– Visst är det så att han blir ett tapp. Han hade en önskan om att dra vidare på ett annat spår och då slutade det så här. Det blir bäst för båda parter. Det är aldrig bra men sen kan vi inte ha en spelare som hellre vill göra något annat, det blir aldrig bra.

– Bringe och Birgersson hade en klausul i sitt kontrakt som sa att de fick bryta om vi åkte ur. Cervin hade ingen sådan utan det blev en uppgörelse och han fick köpa sig ur. Ibland får man gå den vägen.

Samtidigt som Åby/Tjureda har gjort klart med en rad spelare tidigare under våren har två spelare nu fått ett avtal som kan liknas vid try out.

Jakob Jonsson, Andreas Bergdal och Åby/Tjureda känner på varandra - inledningsvis.

– Båda kommer från Skirö och där finns det utvecklingspotential. Vi hoppas att båda kan ta det steget. Båda är väldigt motiverade.

Om vi tittar på lagbygget, ska det komma in någon mer?

– Det ska det. Sen får man ha respekt för ekonomin. Man har inte precis fria vingar även om Åby är en stark klubb. Det är klart att även vi berörs av ekonomin med tanke på läget. Men vi jobbar på och försöker hitta lite till, det är vår ambition.

Arvid Johannisson, Jonathan Svensson och bröderna Martin och Philip Lindqvist borgar för att laget kommer att kunna utmana de allra flesta.

– De finns mer att plocka ur, absolut.

Hur ligger ni som lag till fysmässigt?

– Vi har valt att köra på med ett nytt upplägg, lite för att testa något nytt. Vi har haft hjälp av Agne (Bergwall) och HPC i Växjö tidigare år. Nu har vi, av flera anledningar, valt att testa nytt och det är ”Sigge” (Sergej In-Fa-Lin, tränaren) som håller i det helt och hållet.

Träffas ni som lag eller kör spelarna individuellt?

– Vi kör två pass gemensamt och två kör de själva. De gångerna vi träffas gör vi det i Åby. Sen har vi haft något spinningspass i Vetlanda.

Att de just har haft det i Vetlanda är inte så konstigt med tanke på hur många av spelarna som pendlar därifrån.

Sören Johansson tycker att, trots rådande omständigheter, försäsongen rullar på riktigt bra.

– Jag vill påstå att på det sättet är det riktigt bra. ”Sigge” startade egentligen sin tränarkarriär med fysen och han har bra snurr på det. Det känns riktigt intressant att se hur det utvecklar sig detta år.

Läs mer

.

Nyheter

Man slog kvinna med skohorn

Döms för misshandel.

.

Nyheter

Man köpte ny bil – orsakade trafikolycka samma dag

Han skulle göra en vänstersväng för att lämna riksvägen.

37 nya coronafall i Kronoberg

Coronavirus

37 nya coronafall i Kronoberg

Däremot vårdas färre på sjukhus.

.

Nyheter

Han tar över som vd för miljardföretaget

”Det är ett väldigt starkt driv i hela företaget”.

.

Nyheter

Ny skola i Växjö får godkänt

Planen är att öppna skolan läsåret 2021/2022.

Stort intresse för stugan för 200 000 kronor

Nyheter

Stort intresse för stugan för 200 000 kronor

Lista över de mest populära objekten på Hemnet.