Annons

Dags för allsvenskt derby för Växjö DFF

Offensiva Nellie Karlsson har blivit försvarare i allsvenska Växjö DFF. Nykomlingen har imponerat under säsongsöppningen och nu väntar årets första derby.
Växjö • Publicerad 26 maj 2018
Landslagsduon Nellie Karlsson Anna Anvegård är laddade för derby.
Landslagsduon Nellie Karlsson Anna Anvegård är laddade för derby.Foto: Lena Gunnarsson

21-åriga Nellie Karlsson var nyförvärv från allsvenska Kristianstads DFF i fjolårets Växjö DFF. Elin hittade snabbt en plats i försvaret, men för mer offensiva Nellie blev det bara en match från start under förra säsongen. Nu bildar tvillingsystrarna tillsammans med Jennie Nordin en stark trebackslinje i Växjö DFF. Under de fem första matcherna har man bara släppt in fyra mål.

– Det känns bra och vi har hittat vårt sätt att försvara oss, säger Nellie Karlsson som spelat alla minuter hittills i allsvenskan.

Annons

Hur viktigt är det att sätta försvaret så tidigt?

– Ligger vi bra i defensiven ger det också ett bra utgångsläge i offensiven när vi väl vinner boll. Det sprider ett lugn i hela laget. Gör vi ett mål vet vi att det kan räcka långt.

Nellie Karlsson har, trots sin ålder, hunnit med en hel del i sin fotbollskarriär. Hon har tagit sig igenom två svåra knäskador, spelat i flicklandslagen och gjort en hel del allsvenska matcher i Kristianstad. Nu är hon tillbaka i sitt Växjö, men här får den offensiva spelaren agera back i landets bästa serie.

– Jag ser väl mig egentligen inte som en defensiv spelare. Det är inte där jag har mina styrkor, men det har funkat bra. Egentligen är det en helt ny position. Min styrka är uppspelsfoten, säger Nellie Karlsson som ändå trivs i försvaret.

– Jag är ändå positivt överraskad. Det är en rolig position där du har rätt mycket boll med tanke på vårt spelsätt.

På söndag väntar årets första seriederby hemma mot IFK Kalmar. Nykomlingskollegan har plockat in mer nytt och därför spelar kanske Växjö DFF:s fina svit inte så stor roll i matchen på Myresjöhus Arena.

– Det kommer att bli en tuff match. Det brukar bli ganska hårda dueller mot dem, säger Nellie Karlsson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons