Annons

Dags för första testet för Växjö DFF

Publicerad 28 april 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Två vinster och 10–1 i målskillnad. Favoriten Växjö DFF har öppnat elitettan enligt plan. Till helgen väntar första testet när förra storlaget Umeå kommer till Myresjöhus Arena.

Skyttedrottningen Anna Anvegård har öppnat säsongen med fyra mål på två matcher. I helgens vinst mot Västerås fick också två spelare göra sina allra första seriemål i Växjö DFF-tröjan. Anna Hjälmkvist pangade in sitt debutmål och mittfältskollegan Frida Boriero fick också spräcka nollan i sin nya klubb.

Annons

– Det var riktigt skönt faktiskt. Jag brukar inte göra mål så ofta. Jag hoppas att det blir fler nu, säger Frida Boriero som kände för ett miljöombyte efter över fem år i Hovås/Billdal.

– Det var dags. Jag behövde en ny miljö och nya utmaningar. Växjö kändes som ett perfekt alternativ. Jag har mycket släkt här och har alltid tyckt om Växjö som stad. Dessutom är det ett grymt lag.

Fridas föräldrar, Lino och Linda Boriero, har båda spelat i Östers a-lag. Mamma hette tidigare Bergqvist och mormor, morfar och andra släktingar i Växjö kan nu följa Fridas fotbollskarriär på nära håll. Anpassningen till ett nytt liv i en ny stad och i en ny klubb har gått smidigt.

– Det har känts väldigt rätt från början. Det har inte varit några problem. Det är en väldigt fin grupp, lätt att komma in i.

Vad har ni gjort bra hittills?

– Jag tycker att vi har hittat ett bra passningsspel där vi kombinerar både mycket rörelse och fina passningsmönster. Vi hittar varandra på fötterna och i luften. Det är det alla lag eftersträvar. Det känns som att vi har många spelare som tänker likadant och det underlättar en del.

På lördag kommer alltså förra storlaget Umeå till Myresjöhus Arena. Det blir säsongens tuffaste test hittills.

– Det blir en liten värdemätare så, men det ska bli kul att möta Umeå. Vi får se hur de är. Vi fokuserar nog mest på oss själva, säger Frida Boriero.

I Växjö DFF:s trupp gör Nellie Karlsson säsongsdebut. På väg mot comeback är också Nellie Ohlsson, Mikaela Almgren och Elin Ellman.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons