unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Daniel från Jät kör Rally-SM

Foto: Brorson Motorsport

Daniel Brorson från Jät, söder om Växjö, gör den 15 augusti debut i EC Snapphanerallyt i Hässleholm. Han tar klivet upp i den högsta SM-klassen med en Ford Flesta R5 i Trimmat Fyrhjulsdrivet.

– Det är nervöst. Det jobbigaste är att vi inte har någon aning hur vi står oss eftersom vi aldrig kört tävling i denna bilen. Men det ska bli kul att få komma ut och köra igen, säger Daniel Brorson.

Han har som mål att få en topp fem-placering i Hässleholm, trots att det är hans första EC Snapphanerally. Bilen har stått i garaget sedan i slutet av förra året men ska nu få känna av farten på nytt.

– Det går knappt att förklara känslan att köra en sån här bil. Den är helt sinnessjuk. Det är lite som att köra tv-spel, bilen gör precis som man vill om man laddar tillräckligt hårt. Det gick inte föreställa sig på förhand hur brutalt det skulle vara, säger Daniel Brorson.

Julia Thulin kommer att vara kartläsare till Brorson efter att ha åkt med Jonna Eson Brådhe tidigare under året.

– Det känns tryggt att ha Julia tillbaka i bilen. Vi funkade bra ihop innan och det är skönt att ha med någon som man vet allt lirar ihop med, säger Daniel Brorson.

EC Snapphanerallyt är deltävling 2 av 4 i Rally-SM 2020.