Annons

Daniel från Jät kör Rally-SM

Jät • Publicerad 3 augusti 2020
Foto: Brorson Motorsport

Daniel Brorson från Jät, söder om Växjö, gör den 15 augusti debut i EC Snapphanerallyt i Hässleholm. Han tar klivet upp i den högsta SM-klassen med en Ford Flesta R5 i Trimmat Fyrhjulsdrivet.

– Det är nervöst. Det jobbigaste är att vi inte har någon aning hur vi står oss eftersom vi aldrig kört tävling i denna bilen. Men det ska bli kul att få komma ut och köra igen, säger Daniel Brorson.

Annons

Han har som mål att få en topp fem-placering i Hässleholm, trots att det är hans första EC Snapphanerally. Bilen har stått i garaget sedan i slutet av förra året men ska nu få känna av farten på nytt.

– Det går knappt att förklara känslan att köra en sån här bil. Den är helt sinnessjuk. Det är lite som att köra tv-spel, bilen gör precis som man vill om man laddar tillräckligt hårt. Det gick inte föreställa sig på förhand hur brutalt det skulle vara, säger Daniel Brorson.

Julia Thulin kommer att vara kartläsare till Brorson efter att ha åkt med Jonna Eson Brådhe tidigare under året.

– Det känns tryggt att ha Julia tillbaka i bilen. Vi funkade bra ihop innan och det är skönt att ha med någon som man vet allt lirar ihop med, säger Daniel Brorson.

EC Snapphanerallyt är deltävling 2 av 4 i Rally-SM 2020.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons