Annons

Daniel jagades av Luleåfans efter matchen – flydde in i taxi: ”Brukar inte vara rädd men det här var obehagligt”

Växjö Lakerssupportern Daniel Eliasson hade tagit sig hela vägen upp till Luleå för att se kvartsfinal 3.
Efter matchen blev han jagad av ett gäng Luleåsupportrar och fick fly in i en taxi.
– Om inte taxibilen varit där vet jag inte vad som hänt, säger han.
Ishockey • Publicerad 26 mars 2024
Daniel Eliasson (längst till höger) jagades av Luleåfans efter matchen,
Daniel Eliasson (längst till höger) jagades av Luleåfans efter matchen,Foto: Alexander Jepsen

Daniel Eliasson följer Växjö Lakers land och rike runt. Det är sällan han missar en match. Han syns ofta på bortaståplats under tv-sändningar och är därmed lätt att känna igen.

Efter Växjö Lakers 3–2-seger mot Luleå skulle han lämna arenan. Då väntade en obehaglig överraskning.

Annons

– Jag kom ut från arenan. Då ser jag att det står några Luleåsupportrar här och där, på olika ställen. Jag tänkte att det är ingen fara men så fort jag gick förbi dem vände de och började gå mot mig. Jag får panik och börjar springa mot den väntande taxin. Det var svinhalt och jag höll på att trilla ett par gånger.

– Jag såg att de sprang efter mig och när jag kommer fram till bilen låste chauffören först dörren. När han såg att jag var i fara öppnade han. Jag kastade mig in och därefter försöker de rycka upp dörren och lyckas kasta in en fimp på mig. De försökte dra ut mig men jag lyckades hålla emot. Så hårt har jag aldrig hållit i någonting.

Hur många var de?

– Mellan fem och tio stycken.

Hur kände du när det hände?

– Rädsla. Jag brukar inte vara rädd men de sprang efter mig, jag var själv och det var obehagligt. Det fanns ingen som hjälpte mig. Hade inte taxibilen varit där vill jag inte ens tänka på vad som kunde ha hänt. Usch.

Har du varit med om någonting liknande tidigare?

– Ja, det var likadant här i Luleå förra året under slutspelet men då var vi fyra och de kanske 20.

Vad tycker du om det som hänt?

– De hetsar Växjö och det är klart att man hetsar tillbaka, men det är ju på läktaren och det borde stanna där. Sedan ska de ge igen på mig och det är för dåligt. Det är också för dåligt att det inte fanns några ordningsvakter i närheten. De borde stå vid utgångarna tills alla gått hem.

Här saknas innehåll

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons