Annons

Daniel Ståhl vann VM-guld efter galen rysare

Växjö • Publicerad 22 augusti 2023
Daniel Ståhl efter VM-guldet 2023.
Daniel Ståhl efter VM-guldet 2023.Foto: JOEL MARKLUND

I ett antal år har Daniel Ståhl tränat i Växjö och blivit världens bästa diskuskastare. Han har vunnit ett OS-guld och under måndagskvällen vann Daniel sitt andra VM-guld efter en rysare som kommer att bli minnesvärd.

Inför den sista omgången i VM-finalen i diskus ledde Ståhl på 69.37. Då klev förhandsfavoriten och regerande mästaren Kristjan Ceh fram i sista omgången och kastade 70.02 vilket tog honom upp i ledning. Daniel Ståhl behövde svara i tävlingens absolut sista kast och i ett varmt Budapest och med världens blickar på sig var all press på svensken.

Annons

Då slog han till med karriärens tredje längsta kast, 71,46, och säkrade VM-guldet. Det var det längsta mästerskapskastet genom tiderna.

– Jag tänkte att nu jäklar, nu ska jag svara direkt. Det var bara att ta i för kung och fosterland. Jag är väldigt stolt över hur jag hanterar det. Det här var mitt bästa kast någonsin. Det är väldigt häftigt, säger Daniel Ståhl till Sportbladet.

Daniel Ståhl firar efter att sista kastet blivit uppmätt till 71,46.
Daniel Ståhl firar efter att sista kastet blivit uppmätt till 71,46.Foto: JOEL MARKLUND

Daniel Ståhl tränades tidigare av Vésteinn Hafsteinsson i Växjö men när tränaren flyttade hem till Island valde Ståhl att bosätta sig i Malmö där hans nya tränare finns.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons