Annons

David från Tingsryd på väg mot NHL: ”Pirrar lite i magen”

TINGSRYD • Publicerad 22 juni 2018
Genrebild
GenrebildFoto: Lena Gunnarsson

Den årliga NHL-draften står för dörren. David Gustafsson från Tingsryd finns tillgänglig för klubbarna att tinga. Under helgen får hockeyvärlden svar på var hockeytalangerna från hela världen hamnar. Troligen väljs Rasmus Dahlin som etta av Buffalo. David Gustafsson tippas gå i den andra rundan.

– Det ska bli skitkul. Det är lite nervöst och det pirrar lite i magen. Blir kul att få åka dit och uppleva det, säger David Gustafsson.

Annons

När VXOnews når Gustafsson sitter han på planet som ska ta honom över Atlanten.

HV71:s Tingsryds AIF-produkt är på väg till NHL-draften i Dallas. Klubbarna i världens bästa hockeyliga har nu scoutat årets talanger. Gustafsson har pratat med de flesta av lagen.

– Ungefär 27 stycken har jag pratat med.

Är det någon av klubbarna som har visat mer intresse?

– Vissa klubbar har kontaktat mig fler gånger än andra och några har varit i kontakt med min fystränare för att få ut lite fystester. Vissa visar lite mer än andra skulle jag säga.

Nu hoppas Gustafsson att den klubben som väljer honom – verkligen väljer att satsat på honom.

– Grejen är ju att man vill spela i den ligan, sen bryr jag mig egentligen inte jättemycket om i vilken klubb så. Men man vill ju komma till ett lag som satsar på en, det är det viktigaste.

Har eller har du haft något favoritlag i NHL?

– När jag var liten hade jag egentligen inget lag så, jag gillade mest att kolla på hela ligan. Jag hade nog inget lag så, mer favoritspelare i varje lag.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons