Annons

De bygger Vipers jättebygge

Innebandyklubben Växjö Vipers har storslagna planer för området vid Fortnox Arena.
Det ska också bli hyresrätter.
Växjö • Publicerad 19 september 2018 • Uppdaterad 2 juni 2023
Foto: BSV Arkitekter och Ingenjörer AB

Innebandyklubben Växjö Vipers har storslagna planer för området vid Fortnox Arena. Klubben planerar att bygga en ny byggnad med spelplaner, restaurang, matsal, mingelyta, omklädningsrum, rehabfaciliteter och förskola. Det ska också bli hyresrätter. Nu är det klart att Växjö Vipers bolag Växjö Innebandy Arena AB kommer att samarbeta med Nivika Fastigheter.

”Nivika Fastigheter befinner sig i en expansiv fas på flera orter där Växjö är en uttalad marknad. Detta projekt tillsammans med Växjö Vipers är viktigt för vår expansion i Växjö. Att vi utökar vårt fastighetsbestånd samtidigt som vi tillsammans med en elitförening kan göra stor samhällsnytta ger hela Nivika Fastigheter en stor kick inför framtiden”, säger Nivikas fastighetschef Dan Carlsson i ett pressmeddelande.

Annons

Nu startar projektering och en bygglovsansökan ska skickas in till Växjö kommun. Byggstart beräknas om ett år.

”Nu är vi i gång! Nivika har genom sin tro på Växjö Vipers och projektet tagit oss ännu ett steg närmare att bli Sveriges främsta innebandyförening. Satsningen som nu på allvar tagit fart kommer ge oss unika möjligheter och förutsättningar för att kunna erbjuda såväl barn som ungdomar som våra elitspelare bästa tänkbara faciliteter för att utvecklas”, säger Stefan Angeskog, klubbchef i Växjö Vipers.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons