Annons

De kallar honom Tempelriddaren

Växjö • Publicerad 23 augusti 2018
Foto: Alexander Jepsen

Östers IF har kanske en ny målmaskin på gång.

Gustav Ahrn från Tolg går en spännande framtid till mötes.

Annons

– Öster har alltid varit mitt lokala lag som jag har följt och stöttat, säger han.

Gustav Ahrn byttes in när Öster besegrade Brage med 4-0 i förra veckan. Då fick Tolgkillen göra sin debut i ÖIF:s representationslag – ett lag som han följ under i stort sett hela sitt liv.

Dessutom blev det succé. 18-åringen fick skjuta sitt första mål redan i debuten.

– Jag har följt Öster sedan jag var fem-sex år gammal, så länge jag kan minnas. Öster har alltid varit mitt lokala lag som jag har följt och stöttat. Det känns nästan svårt att tro att man själv är med i a-laget nu, säger Gustav Ahrn och fortsätter:

– Det har gått väldigt snabbt från spel med U19-laget och upp i a-laget och sen att jag fick hoppa in och göra mål i superettan. Det är en dröm som har kommit i uppfyllelse och när det hände kunde jag knappt tro det själv.

Anfallaren har pangat in 18 mål på 17 matcher i Östers U19-lag. Något som har fått supportrarna att drömma om en ny superstriker.

På sociala medier har flera av Öster-anhängarna varit tydliga med att de vill se Ahrn i a-laget. Något som han själv också har läst.

– Jag har sett lite av det där. ”Tempelriddaren” och vad det är de har skrivit. Det är klart att det är kul men jag ska nog inte fokusera så mycket på det. För mig är det bättre att jag fokuserar på fotbollen.

Du målas ut lite som ”hoppet” i framtiden, känner du någon press över det?

– Nja, press skulle jag inte säga att jag har på mig. Jag är 18 år, har debuterat och gjort mål men jag känner inte att jag har någon press så. Jag ska bara försöka göra det jag är bra på när jag spelar, mer kan inte jag göra.

Annons

Trots succén i sitt första framträdande så fick Ahrn inte komma in när Öster på måndagen vann mot IK Frej med 2-0.

Tolg IF-produkten får fortsätta att vänta på att göra sin debut hemma på Myresjöhus arena.

– Full förståelse för att jag inte fick spela i dag. De (Frej) tryckte på och vi tvingades att justera lite. Det har jag full förståelse för.

Ahrn skyndar långsamt och har inte bråttom. Avtalet mellan honom och ÖIF sträcker sig över nästa säsong.

– Dragan Kapcevic, David Johannesson och João Pedro är före mig nu men de kommer snart upp i åren och jag är 18 år. Jag ser att min framtid finns i Öster.

Han hymlar inte med att det finns en speciell vision för framtiden. Något som säkerligen alla Öster-supportrar delar med framtidsmannen.

– Det hade varit jättehäftigt att få vara med och gå upp i allsvenskan med Öster. när jag växte upp var Öster allsvenskt och det hade varit magiskt att få vara med och hjälpa klubben upp igen.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons