GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     De vinner årets Tommy Svensson-pris

     Växjö • Publicerad 14 oktober 2021 • Uppdaterad 14 oktober 2021
     Linn Olsson.
     Linn Olsson.
     Foto: LENA GUNNARSSON

     Varje år delar Växjö kommun ut Tommy Svensson-priset till två ungdomar som uppmuntran och stöd för att vidareutbilda sig inom sin idrott. Priset är på 10 000 kronor vardera.

     Årets vinnare är BTK Frejs Linn Olsson och Växjö Simsällskaps Alvin Eriksson. Priset delas ut i andra periodpausen under torsdagskvällens hockeymatch mellan Växjö Lakers och Skellefteå i Vida arena.

     Det är kultur- och fritidsnämndens ordförande, andre vice ordförande samt kommunens fritidschef som tillsammans med fotbollslegendaren Tommy Svensson utser pristagarna.

     Fakta

     Motiveringarna

     Linn Olsson, 17 år, BTK Frej

     Linn har nått stora framgångar de senaste åren med ett SM-guld i Lag i F16 och deltagande i Ungdoms-EM som två höjdpunkter. Linn är också en stor förebild för yngre tjejer i BTK Frej med sitt engagemang i föreningens nybörjargrupp.

     Alvin Eriksson, 18 år, Växjö Simsällskap

     Alvin är en glad och positiv kille med höga ambitioner och målsättningar. Trots detta är Alvin alltid ödmjuk inför uppgiften och lika rimligt som det är att lyckas, lika okej är det att misslyckas. Alvin sätter inte bara höga mål för sig själv, utan är en fantastisk lagkamrat som uppmuntrar övriga simmare i sin omgivning att också sätta höga mål och tro på sig själva.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.