Annons

DFF och Larssons resa har redan börjat

Växjö • Publicerad 10 januari 2019
Växjö DFF:s första träning för säsongen.
Växjö DFF:s första träning för säsongen.Foto: Filip Sjöfors

Henrik Larsson har antagit uppgiften. Nye DFF-tränaren tar tjuren vid hornen direkt.

Växjö DFF har sparkat igång säsongen igen. Nye tränaren Henrik Larsson ledde på måndagen år 2019 första träningspass.

Annons

– Det var nästan full trupp. Jättehärligt och intressant direkt, vi hade ett bra första träningspass och startade bra, säger Larsson.

Tränaren blev klar i slutet på november.

– Det känns jättebra och spännande. Jag är sugen och välmotiverade till att ta mig an uppgiften. Spelarna känns motiverade och man ser i deras ögon. Det lyser i dem och då tycker jag att det är roligt.

Ambitionsnivån är hög. Vilket hörs på hur laget ska träna under de kommande veckorna.

– Vi kommer att köra så mycket vi orkar, sedan måste de få vila och andas någon gång i veckan. Vi försöker hitta ett hål annars ska vi träna så mycket som de orkar.

Målsättningen på sikt är inget som klubben hymlar med. Växjö DFF vill bli en av Sveriges mer framträdande klubbar.

– Ambitionen är att gå vidare och att vara riktigt bra. Klubben har spänt bågen och vill spela i Europa om något år och det är dit vi siktar.

– Sedan kommer det handla om hur spelarna håller sig hela och är fräscha och hur mycket de kan vara på plan och inte går skadade. Vi hoppas och tror att vi kommer att vara bra.

Första träningsmatchen är mot Rosengård den 28 januari. Ett starkt motstånd väntar alltså direkt för nye tränaren Henrik Larsson.

– Vi har fina matcher i början, efter Rosengård möter vi Kristianstad sedan är det cupen mot Göteborg och helgen efter möter vi Linköping. En härlig start, bra att ta tjuren vid hornen direkt och mäta sig mot de bästa.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons