Annons

DFF vill bolagisera

Växjö • Publicerad 11 mars 2019
Växjö DFF.
Växjö DFF.Foto: Smålandsposten

På söndagen höll Växjö DFF årsmöte där de bland annat redovisade ett ekonomiskt minusresultat.

Klubben styrelse ser att en bolagisering av elitverksamheten nu kan vara en lösning för att få bukt på problemet med ekonomin.

Annons

Förslaget innebär att man upplåter till bolaget att från och med den 1 januari 2020 bedriva elitverksamheten, skriver Smålandsposten.

– Det var den viktigaste frågan som togs upp på mötet. Tanken är att lägga elitverksamheten i ett aktiebolag och söka kapital i näringslivet, säger avgående ordförande Ove Dahl till Smålandsposten.

Dahl berättar för tidningen hur långt klubben har kommit med de planerna:

– Vi har gjort en förstudie och sonderat vilka för- och nackdelar detta skulle få. Vi är relativt långt framme i diskussionerna. Sedan ska det till att se hur marknaden skulle reagera på en sådan bolagisering, det vet vi inte i dag. För att kunna ta nästa steg i Växjö DFF:s utveckling måste det in mer kapital och det här är en möjlighet till det.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons