Djurgården bröt Växjös fina hemmasvit

Växjö • Publicerad 2 januari 2021
Pontus Holmberg deppar efter ett mål av Djurgården.
Pontus Holmberg deppar efter ett mål av Djurgården.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Det blev Djurgården som bröt Växjös svit på elva raka hemmavinster. Detta efter att Djurgården varit det betydligt bättre laget i den förstaperioden och gick upp till en 2-0-ledning. En ledning som hade kunnat vara större.

Men Växjö fick ett powerplay tidigt i den andra perioden där Jack Drury reducerade och Lakers fick ny energi.

Men det var allt jämnt underläge inför den tredje perioden där Växjö skulle kvittera genom Andrew Calof och ta matchen till förlängning.

Där drog Robert Rosén på sig en straff då han hakade upp en motståndare i friläge.

På straffen gjorde Jacob Josefson inget misstag utan satte dit pucken bakom Viktor Fasth och fastställde resultatet till 3-2.