Annons

Ekman-Larsson har en mindre kiosk hemma

Scottsdale • Publicerad 21 februari 2019
Oliver Ekman-Larsson.
Oliver Ekman-Larsson.Foto: Daniel Enestubbe

Oliver Ekman-Larsson älskar godis. När VXOnews träffar honom dagen för Arizona Coyotes ska möta Vancouver Canucks berättar han.

OEL beställer närmare 15 kilo karameller från Sverige vid upprepade tillfällen under en hockeysäsong.

Annons

– Det brukar bli två eller tre gånger varje år. Annars kommer pappa eller någon kompis över och har med sig lite. Men grejen är att de som har med sig ofta sitter och äter upp det själva. Jag beställer chips och sådant godis från Sverige som man saknar här. Det brukar bli att man öser på lite, säger Ekman-Larsson.

När varorna anländer blir han nästan som ett barn.

– Första veckan mår man dåligt för att man har ätit för mycket. Så då backar man några veckor och sedan blir man sugen igen men då har man lärt sig att bara plocka lite ibland.

Du har en mindre kiosk hemma?

– Ja, det blir ganska mycket när man väl beställer. Sen är det ju så när man beställer något. Det blir som när man handlar då man är hungrig. Man sitter på nätet och plockar ihop och då blir det kanske något mer kilo än vad det borde bli.

Är godiset dåligt i USA eller varför skeppar du dessa mängder in i landet?

– Det är klart att det är stor skillnad. Men jag måste säga att godiset har blivit bättre i USA. Sedan finns det någon affär i Los Angeles som säljer svenskt godis och några andra ställen så man kan få tag i det. Var man kan köpa sig en påse har jag bra koll på. Men det är mest amerikanskt lakrits som är lite sämre än det svenska. De kör mest sötlakrits här och jag gillar mer salt. Det är bra att man kan beställa lite.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons