Annons

Ekman-Larsson om rekordet: ”Det känns coolt”

Publicerad 5 februari 2019
Oliver Ekman Larsson
Oliver Ekman LarssonFoto: Peter Ottosson

Under natten mot tisdagen (svensk tid) skrev Oliver Ekman-Larsson historia för sitt Arizona. Supersvensken från Tingsryd är nu den försvarare i Winnipeg/Phoneix/Ariona–franchise som gjort flest mål.

När OEL sköt 1-0 i Coyotes 4-5-förlust mot Dallas passerade 27-åringen Teppo Numinens tidigare rekord.

Annons

Oliver Ekman-Larsson har nu hittat nät vid 109 tillfällen i världens bästa hockeyliga.

– Det känns coolt, sen att han hade rekordet efter ungefär 1000 matcher gör att det känns ganska kul att jag kunde göra det på 627. Ganska kul att man kunde göra det så pass tidigare än vad han gjorde också, säger Oliver-Ekman Larsson till VXOnews.

Arizonas lagkapten berättar att han har vetat om att han har närmat sig rekordet, men det är ingenting som han har lagt någon vikt vid, utan bara försökt spela på som vanligt.

– Nae, inte direkt så men sen blir det alltid så med media och att alla andra snackar om det, så det är klart att man har vetat om det. Sen hade jag ett mål mot Rangers där jag tangerade honom men då var tydligen en lagkompis på och styrde den pucken så jag fick inte den. Senare satte jag ett och tangerade och i kväll var det skönt att trycka dit den. Verkligen jätteroligt att få göra det.

Ekman-Larssons siffror kontra finländaren Numminen ska även sättas i ytterligare ett perspektiv. Dels kom målet styvt 300 matcher tidigare, dels har Arizona inte direkt haft någon storhetstid när Tingsrydssonen ändå har levererat i rask takt.

– Det är lite som du säger, vi var riktigt klappkassa i två säsonger där när jag gjorde 20 mål så det är absolut starkt gjort. Kul att få göra mål men samtidigt är det min roll, jag spelar mycket och ska skjuta mycket. Ibland har man flyt och en och annan puck trillar in och ibland studsar det åt andra hållet.

Ekman-Larssons gäng har inte nått Stanley Cup-slutspelet sedan 2011/2012. I år parkerar Arizona som femma i Pacific Division och har, enligt OEL, slagläge för att äntligen få spela slutspel igen.

– De här matcherna nu är så otroligt viktiga. Innan matchen i dag så tror jag att vi var tre poäng bakom en av wild card-platserna så jag tycker absolut att vi är med. Men vi har absolut inte råd att förlora två matcher i rad och måste försöka att vinna så många som bara är möjligt och ta så mycket poäng vi bara kan.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons