Annons

Elg: Här är länets bästa anfallare

Efter att ha rankat länets bästa målvakter, backar och mittfältare återstår nu då anfallarna. Den kanske hetaste listan då man för det mesta håller spelarna längst fram som stjärnorna. Det fanns också en otrolig bredd på anfallare i länet och jag fick utelämna väldigt namnstarka spelare.
Kronoberg • Publicerad 25 april 2020
James Keene
James KeeneFoto: Ebba Sund

Jag har två kriterier:

Spelaren ska spela i ett lag i Kronobergs län.

Annons

Det får max vara 3 spelare från ett lag.

Här har ni mina 15 bästa anfallare i länet.

1. James Keene, Östers IF

En stor profil, inte bara i länet, utan även i hela fotbollssverige som rör upp känslor. Varit en erkänt bra målskytt i Allsvenskan men har på senare år svalnat i målproduktionen efter många klubbyten. Men får han en hel säsong här kan han mycket väl landa på tvåsiffrigt i Superettan.

Räppe GOIF, Andreas Birgersson
Räppe GOIF, Andreas BirgerssonFoto: Ebba Sund

2. Andreas Birgersson, Räppe GoIF

Har efter många turer nu landat i Räppe och blivit en offensiv nyckel i jakten på division 1-spel med sitt kompletta offensiva register. Blev kanske inte så lyckat under Öster-sejouren, men är en helt annan spelare nu och nosade på förstaplatsen på denna listan. 16 mål på 16 matcher för Lunds BK i div 1 häromåret. Löpstark och snabb spelare som har en fantastisk avslutsförmåga.

Dragan Kapcevic
Dragan KapcevicFoto: LENA GUNNARSSON

3. Dragan Kapcevic, Räppe GoIF

Även här en profil i fotbollssverige efter många år i toppen av Superettans skytteliga. Exploderade under hösten förra året i Öster och gjorde fem mål i sluttampen. Roligt att han valde att stanna i länet och skrev på för Räppe. Stor och stark spelare som är lite elak på planen. Här doftar det skytteligaseger i division 2.

Gustav Ahrn
Gustav AhrnFoto: Lena Gunnarsson

4. Gustav Ahrn, Växjö Norra IF

Gustav tillhör fortfarande Öster men är utlånad till Växjö Norra i år för att få speltid. Ett klokt klubbval då Norra lär vara det spelförande laget i majoriteten av sina matcher och han kan nog dejta nätmaskorna ett antal gånger. En naturlig målskytt med speed och en skön förstatouch.

Simon Alexandersson, Östers IF
Simon Alexandersson, Östers IFFoto: Lars-Goran Rydqvist
Annons

5. Simon Alexandersson, Östers IF

Ett ganska oprövat kort för lokalpubliken. Nyförvärv som varit i bland annat Åtvidaberg, Brage och nu senast på lån i Dalkurd. Född -92 men byggt på sig bra med erfarenhet och kommer med sin längd och tyngd bli väldigt nyttig i år. Gjorde 8+3 i Brage 2018 som vittnar om potential.

Foto: Andreas Nilelind

6. Oliver Nedanovski, Åryds IK

Har en gedigen meritlista med spel i främst Öster, Varberg och Tvååker. Är nu spelande tränare i Åryds spännande satsning och man får väl säga att Oliver bidrog en del förra säsongen med sina 34 mål. Har kanske det hårdaste skottet i länet.

Julius Bakkabulindi Räppe
Julius Bakkabulindi Räppe

7. Julius Bakkabulindi, Räppe GoIF

Länets mest explosiva spelare? Troligtvis. Otroligt snabb och kraftfull spelare som dunkade in 13 baljor i tvåan förra säsongen. Den tuffa konkurrensen i Räppe kan förpassa honom till en kantposition, men där har han skött sig strålande under träningsmatcherna.

8. Joakim Ivansson, FK Älmeboda/Linneryd

Anlände i somras och gjorde avtryck direkt och vann den interna skytteligan trots sin korta säsong. En stor targetspelare med en otrolig fysik som är oerhört viktig i Älmebodas anfallsspel som en tydlig uppspelspunkt.

9. Jacob Croby Edh, Växjö Norra IF

Kommer kanske mer vara ytter nu när Ahrn anländer, men kan även spela anfallare. Har en otrolig speed med ett skott som besitter en hög nivå i länet vilket också 9 mål i trean förra säsongen vittnar om.

Annons

10. William Svensson, Lagans AIK

Jag lovade mig själv att INTE dra Peter Crouch-kopplingen, men jag kommer inte runt det! Tvåmetersanfallare som sprutat in mål för sitt Lagan i flera år och förra året stod han för hela 26 mål i fyran och det ska bli väldigt intressant att se vad han kan uträtta i trean i år.

11. Robin Johansson, FK Älmeboda/Linneryd

Otroligt snabb och löpstark spelare. Har samma fart i matchminut 1 som i minut 88 med sina lungor. Skapar väldigt mycket målchanser både för sig själv och sina lagkamrater och producerar både mål och assist.

12. Emil Jönsson, FK Älmeboda/Linneryd

En ledartyp på planen som gått från snabb djupledsspelare till en stark target. Byggt på sig en bra fysik som breddat hans register på senare år. Har en riktig hästspark till högerfot som även bevisat sig på frisparkar.

13. Adis Hodzic, Ljungby IF

Kom tillbaka inför förra säsongen, efter några år i Älmhult, och sköt upp sitt älskade Ljungby i trean igen med 21 strutar. En mångsidig anfallare som har ett vasst huvudspel, både i boxen och i duellspelet.

14. Robin Frank, IFK Grimslöv/Västra Torsås IF

En väldigt atletisk anfallare med både snabbhet och tyngd att klara av två, tre backar på egen hand. 11 mål förra säsongen i ett Grimslöv som åkte ur trean får ses som klart godkänt. En bärande spelare i Grimslövs nysatsning i fyran.

Annons

15. Victor Stålberg, Gransholms IF

Victor är en väldigt simpel anfallare som får målskytte att se oerhört enkelt ut. Rottne-killen har i många år varit en profil i länet för han alltid gör mål. Betala skatt, döden och att Stålberg gör minst 15 mål är garantier i livet. Vann skytteligan i trean år 2018 på 21 mål för Hovmantorp.

Där gick vi i mål med länets bästa målvakter, backar, mittfältare och anfallare!

Finns det någon annan ranking ni skulle vilja läsa om?

Länets bästa tränare, idrottsplatser, bollpumpar eller kiosker.

Hör av er med förslag!

Filip ElgSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons