Annons

Elvira Aaby-Ericsson vann finalen på Stockholms stadion: ”Mycket träning har gett resultat”

Under fredagens inledande omgång slutade de etta och trea. Även i finalen blev det samma placeringar för Växjöortens Fältrittklubb på Stockholms stadion.
Ridsport • Publicerad 20 juni 2023
Elvira Aaby-Ericsson vann stortävlingen på Stockholms stadion med ponnyn Riot Aris.
Elvira Aaby-Ericsson vann stortävlingen på Stockholms stadion med ponnyn Riot Aris.Foto: Daniel Enestubbe

Fast denna gång bytte Elvira Aaby-Ericsson och Alicia Jönberg plats med varandra i stortävlingen Longines Global Champions Tour.

När det hela var över stod Elvira Aaby-Ericsson och Riot Aris som segrare medan Alicia Jönberg och Galway CJ slutade på tredje plats i klassen Young Talents.

Annons

– Det har varit en fantastisk helg med jätteroliga dagar i Stockholm. Riot har hoppat superfint och vi har jobbat bra ihop. Mycket träning har gett resultat, vilket är härligt, säger Elvira Aaby-Ericsson på hemväg från den lyckade helgen i huvudstaden.

Bara två ekipage var felfria i denna D-ponnyklass; förutom Aaby-Ericsson även Alva Fridlund/Dolce Vita som slutade tvåa, besegrad med drygt 1,5 sekunder.

Alicia Jönberg gick ut sist i fältet i egenskap av segrare i fredagstävlingen. Hon hade en tid som räckt till seger med marginal men hade fyra fel på hinder. Därmed tog Jönberg hand om tredjeplatsen.

Lillasyster Isabella Aaby-Ericsson som var trea i childrenklassen på fredagen slutade nia i finalen efter fyra hinderfel. Hon rider på Oldoaks Sandie.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons