Annons

Erfarenheten viktig för Rahimi

Publicerad 11 april 2017
Arkivbild. Daniel Rahimi längst bort i bild, bredvid Erik Josefsson. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Arkivbild. Daniel Rahimi längst bort i bild, bredvid Erik Josefsson. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Den tuffa och tunga backen saknades i vårens Växjö Lakers. Till hösten är han på plats. Daniel Rahimi återvänder till SHL-hockeyn efter ett år i Schweiz. Den förre VM-backen har skrivit på ett treårskontrakt.

– Jag tycker att det känns superspännande. Jag kände det tidigt när jag pratade med Henrik och han förklarade klubbens ambitioner. Det är viktigt när du börjar komma upp i en ålder och chanserna att vinna blir inte fler. Det är perfekt med en långsiktig lösning med en klubb som verkligen vill vara där uppe. Det passade mig som handen i handsken.

Annons

Den 29-årige backen är 190 centimeter lång och 98 kilo tung. Moderklubben är Björklöven och resan till hockeyns topp har varit lite annorlunda. Säsongen 2010/11 spelade Daniel Rahimi i HV71, men han gjorde också fyra matcher som utlånad till allsvenska Troja/Ljungby. Det stora lyftet kom när han flyttade till Linköping inför säsongen 2012/13.

– Det har varit en lite annorlunda resa. Jag har alltid varit den som jobbat hårt och som jobbat med de små detaljerna sedan jag var ung. Jag vet att det är den vägen jag måste gå. Alla är olika. Min talang har varit att arbeta hårt och kunna se långsiktigt.

Daniel Rahimis hockey-CV är imponerande. Han har spelat hockey-VM, 361 SHL-matcher och testat hockeylivet i både Nordamerika och Schweiz. Erfarenheten är stor.

– Det är ett begrepp som jag tycker är underskattat. Jag tycker att det är något som börjar försvinna. Erfarenhet är otroligt viktigt för hockeyspelare och framför allt för en back. Det kan vara väldigt talande, framför allt i slutet av säsongen.

Under säsongen i Schweiz har Daniel Rahimi haft problem med flera skador. Nu är han på väg tillbaka, men för att inte riskera sommarens viktiga uppbyggnad har han valt att tacka nej till vårens landslagsturneringar.

– Jag är på god väg och börjar närma mig hundra procent. Jag hoppas att det blir en väldigt bra sommar för mig där jag verkligen kan fokusera på att komma i absolut toppform, säger Daniel Rahimi.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons