Evertsson om Lundberg och lagbygget

Minst en spelare till ska in. Det kan bli fler beroende på vad som kommer att finnas på marknaden. Lakers lagbygge är nästan klart i och med att Martin Lundberg skrev på för en ny säsong.
Henrik Evertsson och Växjö Lakers har nästan byggt klart den trupp som de kommer att gå in i säsongen 2020/2021 med. Några pusselbitar kvarstår men Martin Lundberg och klubben är överens om en fortsättning.
Foto: Daniel Enestubbe

Martin Lundberg och Växjö Lakers kom på tisdagen överens om ett nytt avtal som gäller över den kommande säsongen.

– ”Marre” var en av de som gjorde en riktigt bra säsong förra året. Sen hade han tyvärr lite problem med skador under ena halvan och fick några underliga grejer som höll tillbaka prestationen lite grann. Jag tycker att han visade sitt bästa jag och att han är väldigt användbar, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Lundberg är svårplacerad i något fack. Ena dagen används han längre ned i hierarkin för att nästa spela i en topplina.

– Det är väl det som är det ständiga ”tricket” med den typ av spelare. Deras användbarhet får inte missbrukas. Det är lätt att skjutsa runt de överallt där det inte funkar och det blir inte rättvist för de då de behöver en miljö att bygga i dag för dag så att det inte blir nya miljöer hela tiden. Det får man erkänna att det lätt blir så och det gäller inte bara ”Marre”, vi har haft många exempel genom åren.

– Nu är ”Marre” så pass uppe i karriären att man ganska väl kan säga vad han är och inte är och man behöver inte spekulera i vad det kan bli. Mest troligt blir det ungefär så här som det kommer att se ut.

LÄS MER: Lundberg om nya Lakerskontraktet

Evertsson fortsätter sedan:

– Jag tycker att han är en balansspelare och behöver inte vara rent defensiv samtidigt tror jag kanske inte att man ska titta efter personligt poängrekord. Han är en kille som kan erbjuda stabilitet åt två... lite mer offensiva spelare.

Martin Lundberg kommer att spela för Lakers 2020/2021.
Foto: OLA WESTERBERG

Att Pontus Holmberg fick en fin säsongsavslutning råder det inga tvivel om. En del i det hade Martin Lundberg, menar Evertsson.

– På sätt och vis var han delaktig i att Pontus Holmbergs säsong vände. Pontus var nere och vände i en defensiv roll med ”Josen” (Erik Josefsson) och kom sedan upp och spelade med ”Marre”.

– Innan vi fick linen med Pontus, ”Karla” (Fredrik Karlström) och Sylvegård spelade ”Karla”, Pontus och ”Marre”, vilket också fungerade bra. På det viset tycker jag att ”Marre” fungerar som bäst. När han kan ge stabilitet åt två... ja, det kanske är lite yngre killar som är på väg uppåt i säsongen eller i karriären och då får de två någon att ta rygg på.

LÄS MER: Mer hjärna och mindre fötter bakom Holmbergs lyft: ”Det är det som är konstigt”

Ni gjorde honom till assisterande kapten under säsongen, för oss som tittar på vittnar det om att han är viktig i gruppen.

– ”Marre” har ett av de finaste CV:n, bland nu aktiva i svensk hockey, vad det gäller att vara en vinnare. Han har tre SM-guld och har spelat åtta finaler. Det vittnar om en bra karaktär som även med åren har blivit lite mer utåtriktad. Det är kanske det han saknar lite för att vara den riktiga, riktiga, riktiga ledaren. Han fortsätter arbeta på sitt uttryck och kan bli lite mer... verbal. Han är ingen pratkvarn men det innebär inte att han inte har åsikter och de åsikterna är väldigt bra.

LÄS MER: Bekräftat: Forwarden blir ny vice kapten i Lakers

Med Lundberg har ni 13 forwards i truppen, ska ni ha in något mer eller kommer ni att börja så här?

– Vi får se. Vi får se vad marknaden ger. Men vi har i alla fall en trygghet i att vi inte behöver stressa något.

På backsidan står sju under kontrakt, kommer det att hända något mer där?

– Vi behöver ha in en åttonde, givetvis.

Det har varit mycket spekulationer om Joel Persson under våren, finns det något nytt att säga där?

– Nej, det finns det inte.

NHL har ännu inte avslutat sin säsong och Joel Persson står därmed under kontrakt med Anaheim. Ett avtal som går ut när säsongen tar slut.

LÄS MER: Avslöjar: Så långt blir Joel Perssons kontrakt med Lakers

Läs mer

Nyheter

140 nya bostäder kan byggas i Växjö

Detaljplan ute på samråd.

Sport

Kastas ut ur hockeyallsvenskan – ”dödar elithockeyn i Blekinge”

Klubben har en sista chans

Nyheter

Nio nya coronafall i Kronoberg

Ingen person har avlidit under helgen.

Nyheter

Turistbyråer får kritik

De håller inte med.

Nyheter

Nekar till narkotikabrott

Misstänks för ringa brott.

Nyheter

Fler cyklar stjäls - här slår tjuvarna till oftast i Växjö

597 cyklar stulna under 2020.