Annons

Exklusivt: Hör den officiella VM-låten

Publicerad 11 april 2017
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

[gw5on913]

För första gången har det tagits fram en officiell VM-låt i U19-sammanhang i innebandy.

Annons

– Den innehåller allt VM handlar om. Fart, glädje och en önskan om vinst, säger Andreas Bengtsson projektledare för U19 VM i innebandy.

Låten har gjorts av tre elever på Academy of Music and Business, AMB, i Tingsryd: Moa Olsson, Alexander Andersson och Tobias Danielsson.

– Jag och Alexander har skrivit texten och sedan har jag och Tobias gjort bakgrunden, berättar Moa Olsson.

Låten heter Champions och det är inte första gången som Moa Olsson gör låtar i denna genre.

– Det är lite Zara Larsson-känsla i den om man tänker på låten hon och David Guetta gjorde till EM i fotboll, säger Moa Olsson.

Låten handlar om allt som idrottsmän och kvinnor strävar efter med alla sina timmar av träning. Att till slut nå guldet och titeln att vara de bästa av sitt slag.

Låten kommer att framföras live före finalmatchen i Vida Arena den 7 maj och fram till dess kan man höra den på Spotify och i arenorna i Växjö.

Innebandyfesten startar den 3 maj och håller på fram till den 7:e. Det är tolv nationer från Europa som kommer, men även lag från Australien, Japan, USA och Kanada. Senast Sverige vann U19 VM var i Tyskland 2013.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons