Annons

Fasth tillbaka i Växjö Lakers

Viktor Fasth är tillbaka i Växjö Lakers.
Denna gång blir det inte mellan stolparna.
Växjö • Publicerad 21 juni 2022
Viktor Fasth återvänder till Växjö Lakers.
Viktor Fasth återvänder till Växjö Lakers.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Viktor Fasth, dubbel guldhjälte med Växjö Lakers och målvaktsikon återvänder till SHL-klubben. Plocken åkte upp på hyllan efter SM-guldet 2021 och sedan dess har 39-åringen haft en paus från hockeyn.

Fram till nu.

Annons

Fasths nya roll beskrivs av sportchef Henrik Evertsson till Hockeynews:

– Viktor kommer att ingå i vår organisation i år. Jag vet inte om det är en ny position, men den är ny för oss och hoppas att han ska ligga lite mellan spelare och ledare som ett bollplank och mentor. Det finns säkert någon fin amerikansk benämning på det, player development, vad vet jag? säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till HockeyNews.se.

Meningen är att Fasth ska använda sin gedigna spelarkarriär.

– Man jobbar individuellt i ett mentorskap, men även med konkreta detaljer i spelet. Har du stått i mål så har du det fina att du har en del att tillföra eftersom du har varit just målvakt. Du har spelat bakom backarna. Du kanske bättre än någon annan vet hur en målvakt vill ha det och hur ett försvarsspel går till. Du har också tagit emot de andra lagens forwards, säger Henrik Evertsson.

Minhockey söker Viktor Fasth.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons