Annons

Fem guldhjältar lämnar Växjö Lakers

Växjö • Publicerad 3 maj 2023
Växjös spelare jublar med pokalen efter final fem i SHL mellan Växjö och Skellefteå.
Växjös spelare jublar med pokalen efter final fem i SHL mellan Växjö och Skellefteå.Foto: PETTER ARVIDSON

I måndags förra veckan vann Växjö Lakers klubbens fjärde SM-guld på åtta år.

Arbetet med truppen inför nästa säsong har inletts och nu tackar klubben av fem spelare som lämnar. Det är fyra backar och en forward.

Annons

Hardy Häman Aktell som gjort tre säsonger i Växjö Lakers och vunnit två SM-guld lämnar för NHL-klubben Washington Capitals. Han gjorde 61 poäng på 151 grundseriematcher och 14 poäng på 33 slutspelsmatcher.

Två SM-guld med Växjö Lakers har också Miika Koivisto vunnit. Han kom till klubben säsongen 19/20 men lämnar nu för spel i finska Kärpät. Han har gjort 145 grundseriematcher och 31 slutspelsmatcher för Lakers och under dessa matcher har han gjort 60 poäng.

Lukas Bengtsson lämnar efter en säsong för spel i Zug i Schweiz. Han hann göra 48 grundseriematcher och 18 slutspelsmatcher för Lakers. Totalt gjorde han 39 poäng.

Även Ludvig Claesson lämnar svenska mästarna. Han kom till klubben inför säsongen 21/22 och har gjort 91 grundseriematcher (18 poäng) och 22 slutspelsmatcher (1 poäng).

Dessutom lämnar Glenn Gustafsson efter två säsonger i Växjö Lakers. Han har gjort 45 poäng i Lakerströjan och spelat 90 grundseriematcher och 21 slutspelsmatcher.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons