Annons

Fem Vipersspelare uttagna i landslagets bruttotrupp

Växjö • Publicerad 19 mars 2022
Niklas Nordén, Ludwig Persson, Niklas Ramirez och Markus Jonsson som tog VM-guld med landslaget i december 2021.
Niklas Nordén, Ludwig Persson, Niklas Ramirez och Markus Jonsson som tog VM-guld med landslaget i december 2021.Foto: JOHANNA LUNDBERG

Förbundskaptenerna Niklas Nordén och Thomas Brottman har tagit ut en bruttotrupp till World Games – ett event för sporter som inte finns med i OS. Fem spelare i det uttagna landslaget har Växjö Vipers som klubblag – Markus Jonsson, Ludwig Persson, Niklas Ramirez, Jesper Sankell och Adam Nilsson. Totalt finns 30 spelare med i bruttotruppen, men bara 15 tas ut för att spela World Games.

– Vi fortsätter den generationsväxling under sommaren som vi nu har påbörjat. Det känns intressant att visa vilka 30 spelare som vi ser som möjligheten att bygga ett VM-lag på. Det är en trupp med både gammalt och nytt, säger Niklas Nordén till innebandyförbundets webbplats.

Annons

– Det är en spännande turnering då det endast är 13 utespelare som kan tas ut. Det är ett helt nytt koncept för oss som förbundskaptener och vi vet att det är de allra bästa som åker från varje land som är med, säger Thomas Brottman.

World Games spelas i Birmingham, USA i juli i år.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons