unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

FHM: 500 åskådare på evenemang

Foto: JOHANNA LUNDBERG

På torsdagens presskonferens berättade Folkhälsomyndigheten om deras remissvar kring lättade publikrestriktioner. De ska införas från den 1 oktober.

– Vi föreslår att vi till en början höjer gränsen från 50 till 500, säger stadsepidemiologen Anders Tegnell på pressträffen.

500 personer gäller på evenemang där man kan ha numrerade sittplatser. Det ska också vara minst en meter mellan deltagarna i publiken.

– Det finns ingen tvåmetersregel egentligen. Vi har enmetersregel vid restauranger, därför valde vi den även här. Den är mer logisk, säger Anders Tegnell på dagens pressträff.

Enligt Folkhälsomyndigheten ska taket på 500 personer gälla det totala antalet personer vid en sammankomst. Vid dagens max 50 räknas till exempel inte spelare och arenapersonal.

Ökningen till 500 personer ska senare kunna höjas ”beroende på på utvecklingen av pandemin i landet och effekter av ändringen”, skriver FHM.