Annons

FHM: 500 åskådare på evenemang

Stockholm • Publicerad 27 augusti 2020
Foto: JOHANNA LUNDBERG

På torsdagens presskonferens berättade Folkhälsomyndigheten om deras remissvar kring lättade publikrestriktioner. De ska införas från den 1 oktober.

– Vi föreslår att vi till en början höjer gränsen från 50 till 500, säger stadsepidemiologen Anders Tegnell på pressträffen.

Annons

500 personer gäller på evenemang där man kan ha numrerade sittplatser. Det ska också vara minst en meter mellan deltagarna i publiken.

– Det finns ingen tvåmetersregel egentligen. Vi har enmetersregel vid restauranger, därför valde vi den även här. Den är mer logisk, säger Anders Tegnell på dagens pressträff.

Enligt Folkhälsomyndigheten ska taket på 500 personer gälla det totala antalet personer vid en sammankomst. Vid dagens max 50 räknas till exempel inte spelare och arenapersonal.

Ökningen till 500 personer ska senare kunna höjas ”beroende på på utvecklingen av pandemin i landet och effekter av ändringen”, skriver FHM.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons