Annons

Finsk mittback klar för Växjö DFF

Växjö • Publicerad 12 februari 2024
Mimmi Nurmela är klar för Växjö DFF.
Mimmi Nurmela är klar för Växjö DFF.Foto: Privat

Växjö DFF har gjort klar med en ny mittback. Det är finska Mimmi Nurmela som skrivit på ett ettårskontrakt med DFF.

– Efter att ha varit i gång några veckor här så kände vi att vi behövde fylla på i truppen och det slutade med en mittback till. Att det blev Mimmi är vi givetvis glada över då hon kommer in och konkurrerar direkt med nuvarande spelare i truppen. Mimmi är en rutinerad mittback som gör många saker rätt på planen men kanske framför allt att hennes offensiv är riktigt bra, säger sportchefen Dennis Popperyd.

Annons

Han säger också att de är väldigt nöjda med hur truppen har satt sig. Mimmi Nurmela har bland annat blivit femfaldig finsk mästare vunnit Finska cupen vid två tillfällen och spelat i Champions League. 27-åringen har också representerat finska landslaget, både på ungdoms- och seniornivå.

– Jag känner mig exalterad över att ha skrivit på med Växjö DFF. Det här är ett steg som jag har väntat på att ta i min karriär. Efter att ha pratat med klubben kände jag mig säker på att klubben och jag kommer att bli en perfekt kombination rent fotbollsmässigt. Mitt första intryck av klubben har varit väldigt positivt, säger Mimmi Nurmela.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons