Fjärde raka förlusten för Växjö Lakers

Under torsdagskvällen kom Växjö Lakers fjärde raka förlust när de mötte Djurgården på Hovet.
Stockholm • Publicerad 13 februari 2020
Växjös Daniel Rahimi och Djurgårdens Niclas Bergfors under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Växjö.Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Den första perioden var relativt jämn spelmässigt. Men med en man mer på isen lyckades Djurgården ta ledningen genom Mattias Guter efter drygt 16 minuter.

Nästa mål skedde också under powerplay. Sebastian Strandberg gjorde hemmalagets andra mål bara ett par minuter in i andra perioden. Inför tredje låg Växjö alltså i ett tvåmålsunderläge även om de hade fler skott på mål.

När det tredje Djurgårdsmålet kom precis i början av tredje såg det mörkt ut för Lakers. Lagets lyckades dock få in ett reduceringsmål genom Jacob Micflikier, som spelades fram av Erik Josefsson, innan matchen var över. Men även Djurgården hann med ytterligare ett mål och Växjö Lakers förlorade slutligen med 1–4.

På lördag kommer en ny chans mot Oskarshamn.

Djurgårdens Dick Axelsson och Växjös Erik Josefsson under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Växjö.Foto: ANDREAS L ERIKSSON