unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flera Växjöfriidrottare uttagna till Finnkampen

.
.
Foto: JESPER ZERMAN

I helgen avgörs klassiska Finnkampen. Den svenska truppen, som ska försöka upprepa fjolårets succé med dubbelseger, har tagits ut och flera av idrottarna har koppling till Växjö.

Två friidrottare från IFK Växjö är uttagna. Det är spjutkastaren Sebastian Thörngren och sprintern Thomas Jones som ska springa 100 meter. Matilda Elfgaard, tävlandes för Athletics 24Seven SK, ställer upp i spjut.

Angelica Bengtsson har en självklar plats i truppen och ska hoppa stav med bland andra Michaela Meijer, som tidigare i somras satte nytt svenskt rekord.

Fanny Roos gör enligt förbundet ”en värdefull dubblering” med deltagande i både kula och diskus. Hennes träningskompisar i Växjö, Daniel Ståhl och Simon Pettersson, ska kasta diskus.

Monica Svensson från Växjö AIS ska tävla i 5 000 meter gång. Christer Svensson ska tävla i 10 000 meter gång.