Annons

Flera Vipersspelare i landslagsprojekt

Publicerad 28 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Innebandyförbundets nya projekt "Topp & Talang" ska utveckla framtidens landslagsspelare. Projektet som vänder sig till spelare som är mellan 19 och 23 år kommer pågå under den kommande säsongen. Av de 16 herrspelare som har valts ut har fyra av dem Växjö Vipers som klubbadress, skriver Smålandsposten.

Det rör sig om Valdemar Ahlroth, Ludwig Persson, Markus Jonsson och Niklas Ramirez, som alla är 21 år gamla.

Annons

– Det betyder jättemycket att spelare som gör sina första SSL-matcher hos oss får komma i närheten av ett a-landslag, vilket är nästa steg efter det här. Och framförallt är det ett erkännande för grabbarna att de har gjort en bra säsong, säger Växjös tränare Niklas Nordén till Smålandposten.

Under säsongen kommer det handla om individuell uppföljning av spelarna men redan i maj startar projektet med en veckas träningsläger i Fuerteventura.

– Det är en stor grej eftersom det är de spelare som förväntas bli landslagspelare framtiden, och att 25 procent av den truppen kommer från Växjö får vi vara nöjda med, säger Niklas Nordén.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons