Annons

För dyr för Öster - klar för konkurrenten

Publicerad 15 mars 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Öster har varit intresserad av Kalmar FF:s anfallare Lumala Abdu. Ugandiern förlängde nyligen kontraktet med den allsvenska klubben men Kalmar vill låna ut honom för att han ska få speltid under kommande säsong. Östers tränare Thomas Askebrand har i en tidigare intervju sagt att ekonomin satt stopp för ett eventuellt lån.

Under onsdagen blev det officiellt att Lumala Abdu, tillsammans med Sebastian Starke Hedlund, lånas ut till Superettan - men till Östers konkurrent Varberg BoIS.

– Vi har tittat på helheten och framför allt hur speltiden sett ut under försäsongen. Då har vi gemensamt kommit fram till att det här är rätt väg att gå. Nu får de spela seniorfotboll på bra nivå och möjlighet att vässa sig i den konkurrensen, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam till Barometern.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons