Annons

Företaget namnger Växjös nya hästsportcenter

Växjö • Publicerad 20 maj 2021
Abena AB:s marknadschef Sanna Davidsson, vice vd Camilla Hiljanen och Växjöortens Fältrittklubbs ordförande Tobias Jönberg.
Abena AB:s marknadschef Sanna Davidsson, vice vd Camilla Hiljanen och Växjöortens Fältrittklubbs ordförande Tobias Jönberg.Foto: Daniel Enestubbe

Växjöortens Fältrittklubb ska bygga ett nytt hästsportcenter i Bergunda. Växjö kommun har ställt sig positiva till att låna ut 15 miljoner kronor till jättebygget. Nu har den blivande arenan fått sitt namn. Det blir Abena Arena.

– Vi sponsrar mycket annat inom bland annat idrott där vi också ser att majoriteten av de sporter vi tidigare sponsrat domineras av män. Nu känns det som att vi verkligen samlat oss och lagt en större summa på en sport som domineras av kvinnliga utövare, säger marknadschefen Sanna Davidsson till Smålandsposten.

Abena AB tillverkar hälso- och sjukvårdsprodukter. De har ett 60-tal medarbetare i landet. Det är danskägt, men det svenska huvudkontoret finns i Växjö.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons