Förlustraden växte för TAIF

Örnsköldsvik/Tingsryd • Publicerad 5 oktober 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Smålandsposten

Tingsryds AIF åkte på fredagskvällen på lagets sjätte raka förlust då Kronobergarna föll borta mot Modo med 4-3.

Den första perioden i Örnsköldsvik blev mållös. Desto mer skulle hända i mittenakten. Mellan minut 20 och 40 föll nämligen fem mål. Det var gästerna från Kronoberg som stod för de två första. 0-1 genom Kim Tallberg efter 24:04 och så 0-2 av Daniel Ljunggren ungefär två minuter senare.

Sen hade Modo en 1-2-reducering inne genom förre TAIF-spelaren Johan Eriksson, ett ”mål” som dömdes bort för spark.

Hemmalaget skulle ändå resa sig. 1-2 efter 27:16, Patrik Karlkvist, 2-2 31:01, Henrik Björklund och 3-2 tre minuter före pausvilan genom Magnus Häggström – Modo var i ledningen för första gången i matchen.

Modo fortsatte sedan i den tredje perioden. 4-2 ordnades av Lukas Wernblom knappt tre minuter in i den avslutande tredjedelen. Strax efter Wernbloms-kasse fick TAIF en straff och således en bra chans att ta sig tillbaka in i matchen.

Men straffen förvaltades inte av Kim Tallberg. Däremot skulle det bara dröja två minuter till innan TAIF närmade sig. Kapten Robin Olsson skickade pucken från den blå linjen – William Romfors styrde – och 4-3 lös från resultattavlan efter 45:24.

Närmare än så kom aldrig Tingsryd även om laget ordnade tryck när Andreas Ljunggren plockades ur sin kasse och TAIF:arna var en man mer på banan under matchens sista minut.